Vapaaehtoistoiminta

Tule vapaaehtoiseksi! Tee itsellesi ja muille hyvä mieli.

Vapaaehtoistoiminta omaisyhdistyksessä

Meille on tärkeää, että vapaaehtoiset saavat iloa ja jaksamista omaan elämäänsä vapaaehtoistoiminnan kautta. Kaikki yhdistyksen toimintaan tulevat vapaaehtoiset osallistuvat vapaaehtoisten peruskoulutukseen sekä halutessaan he voivat kouluttautua erilaisiin tehtäviin. Lisäksi kaikille vapaaehtoisille järjestetään yhteisiä virkistystapahtumia sekä ryhmätapaamisia. Kaikki vapaaehtoistoimintamme on ammatillisesti ohjattua ja toimintaan voi osallistua juuri sen verran kuin haluaa.

Meillä voit toimia vapaaehtoisena mm. ryhmänohjaajana, Prospect-ohjaajana, vertaisena, some-lähettiläänä, toiminnan esittelijänä erilaissa tapahtumissa.

Tule vapaaehtoiseksi

Yhdistyksen toiminnassa on mukana eri elämänvaiheissa olevia ihmisiä, kukin omin motiivein, kyvyin ja taustoin. Osalla vapaaehtoisista on itsellään kokemusta siitä, kun läheinen sairastaa psyykkisesti, mutta toimintaan osallistuminen edellyttää vain aitoa kiinnostusta mielenterveysasioihin sekä halua tukea omaisten jaksamista ja hyvinvointia. Toivotamme tervetulleeksi myös asiasta kiinnostuneet alan opiskelijat ja ammattilaiset!

Ota yhteyttä ja etsimme juuri sinulle sopivan tehtävän!

 

Ota yhteyttä

Piia Kangastupa
Piia Kangastupa

Aluetyö (31.12.2019 saakka)

Sosionomi AMK

p. 050  338 0845

[email protected]

Lue lisää

Olen kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta

8 + 2 =

Ajankohtaista

Vapaaehtoisena saa #sopivastisyke’ttä

Vapaaehtoisena saa #sopivastisyke’ttä

Vapaaehtoistehtävien kirjo on laaja. Yhdistyksessämme saat iloa vapaaehtoistoiminnasta oman kiinnostuksesi mukaan.Etelä-Pohjanmaan Sairaanhoitopiiri ja SJK järjestivät yhteistyössä OmaSp Stadionilla Kävelyfutisturnauksen 12.6.2019. Turnauksella haluttiin kiinnittää...

lue lisää
Vapaaehtoisena monenlaisissa tehtävissä

Vapaaehtoisena monenlaisissa tehtävissä

"Uskon, että suuri voima piilee pienimmissäkin asioissa, joita teemme toistemme iloksi."Teksti: Janina Poola Olen nuoresta asti tiennyt haluavani tehdä jotain merkityksellistä, ja pystyä antamaan itsestäni niin paljon kun voin. FinFami on auttanut minua tässä...

lue lisää

Vapaaehtoistehtävät

toiminnan esittely

Mitä?

Pääset esittelemään yhdistyksen toimintaa työntekijän työpariksi. 

Missä?

Toimintaa voidaan esitellä esimerkiksi messuilla ja erilaisissa tapahtumissa. Toimintaa voi esitellä myös esimerkiksi somessa!

Paljonko tehtävään kuluu aikaa?

Toimintaa voi olla esittelemässä kertaluontoisesti tai useammissa tapahtumissa täysin Sinun oman kiinnostuksesi mukaan.

Ryhmänohjaaja

Mitä?

Yhdistys järjestää omaisille erilaisia vertaistuellisia ryhmiä, joiden tarkoituksena on tukea omaisten hyvinvointia sekä luoda mahdollisuus vertaistuelliseen tukeen. Monet yhdistyksen ryhmistä ovat vapaaehtoisten ohjaamia sekä osassa vapaaehtoiset voivat toimia työntekijän työparina.

Osassa ryhmistä on tarpeellista, että ohjaajalla on myös omaiskokemusta, mutta vertaisryhmän ohjaajana voi toimia, vaikka ei olisikaan itse omainen.

Missä?

Ryhmiä on koko Etelä-Pohjanmaan alueella.

Paljonko tehtävään kuluu aikaa?

Ennen ryhmän alkamista sovitaan sen aloitus- ja päättymispäivämäärät. Ryhmä voi kokoontua esimerkiksi kerran kuukaudessa.

 

Vapaaehtoisten koulutukset

vapaaehtoistoiminnan peruskoulutus

Vapaaehtoisuudesta voimaa -koulutus

Koulutus on kaikille avointa ja maksutonta. Koulutuksessa rajattu osallistujamäärä.
Koulutusiltojen aikana saat peruskoulutuksen vapaaehtoistoimintaan sekä tietoa eri toimijoidentarjoamista vapaaehtoistoiminnan muodoista. Osallistumalla jokaiseen koulutusiltaan saat todistuksen.

Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus valita itsellesi mielekäs tapa toimia vapaaehtoisena.

Illoissa kahvitarjoilu.

Koulutusillat:
I osa ke 23.10. klo 17-20 Pelisäännöt
II osa ke 30.10. klo 17-20 Kohtaaminen
III osa ke 6.11. klo 17-20 Minä vapaaehtoisena

Paikka: Perhetalo Kivirikko, Puskantie 36c, Seinäjoki

Ilmoittautuminen: 16.10.2019 mennessä Järjestötalolle [email protected], p. 040 605 7266

Pin It on Pinterest