Vapaaehtoistoiminta

Tule vapaaehtoiseksi! Tee itsellesi ja muille hyvä mieli.

Vapaaehtoistoiminta omaisyhdistyksessä

Meille on tärkeää, että vapaaehtoiset saavat iloa ja jaksamista omaan elämäänsä vapaaehtoistoiminnan kautta. Kaikki yhdistyksen toimintaan tulevat vapaaehtoiset osallistuvat vapaaehtoisten peruskoulutukseen sekä halutessaan he voivat kouluttautua erilaisiin tehtäviin. Lisäksi kaikille vapaaehtoisille järjestetään yhteisiä virkistystapahtumia sekä ryhmätapaamisia. Kaikki vapaaehtoistoimintamme on ammatillisesti ohjattua ja toimintaan voi osallistua juuri sen verran kuin haluaa.

Meillä voit toimia vapaaehtoisena mm. ryhmänohjaajana, Prospect-ohjaajana, vertaisena, some-lähettiläänä, toiminnan esittelijänä erilaissa tapahtumissa.

Tule vapaaehtoiseksi

Yhdistyksen toiminnassa on mukana eri elämänvaiheissa olevia ihmisiä, kukin omin motiivein, kyvyin ja taustoin. Osalla vapaaehtoisista on itsellään kokemusta siitä, kun läheinen sairastaa psyykkisesti, mutta toimintaan osallistuminen edellyttää vain aitoa kiinnostusta mielenterveysasioihin sekä halua tukea omaisten jaksamista ja hyvinvointia. Toivotamme tervetulleeksi myös asiasta kiinnostuneet alan opiskelijat ja ammattilaiset!

Ota yhteyttä ja etsimme juuri sinulle sopivan tehtävän!

 

Ota yhteyttä

Piia Kangastupa
Piia Kangastupa

Aluetyö (31.12.2019 saakka)

Sosionomi AMK

p. 050  338 0845

[email protected]

Lue lisää

Ajankohtaista

Vapaaehtoisena saa #sopivastisyke’ttä

Vapaaehtoisena saa #sopivastisyke’ttä

Vapaaehtoistehtävien kirjo on laaja. Yhdistyksessämme saat iloa vapaaehtoistoiminnasta oman kiinnostuksesi mukaan.Etelä-Pohjanmaan Sairaanhoitopiiri ja SJK järjestivät yhteistyössä OmaSp Stadionilla Kävelyfutisturnauksen 12.6.2019. Turnauksella haluttiin kiinnittää...

lue lisää
Vapaaehtoisena monenlaisissa tehtävissä

Vapaaehtoisena monenlaisissa tehtävissä

"Uskon, että suuri voima piilee pienimmissäkin asioissa, joita teemme toistemme iloksi."Teksti: Janina Poola Olen nuoresta asti tiennyt haluavani tehdä jotain merkityksellistä, ja pystyä antamaan itsestäni niin paljon kun voin. FinFami on auttanut minua tässä...

lue lisää

Vapaaehtoistehtävät

toiminnan esittely

Mitä?

Pääset esittelemään yhdistyksen toimintaa työntekijän työpariksi. 

Missä?

Toimintaa voidaan esitellä esimerkiksi messuilla ja erilaisissa tapahtumissa. Toimintaa voi esitellä myös esimerkiksi somessa!

Paljonko tehtävään kuluu aikaa?

Toimintaa voi olla esittelemässä kertaluontoisesti tai useammissa tapahtumissa täysin Sinun oman kiinnostuksesi mukaan.

Ryhmänohjaaja

Mitä?

Yhdistys järjestää omaisille erilaisia vertaistuellisia ryhmiä, joiden tarkoituksena on tukea omaisten hyvinvointia sekä luoda mahdollisuus vertaistuelliseen tukeen. Monet yhdistyksen ryhmistä ovat vapaaehtoisten ohjaamia sekä osassa vapaaehtoiset voivat toimia työntekijän työparina.

Osassa ryhmistä on tarpeellista, että ohjaajalla on myös omaiskokemusta, mutta vertaisryhmän ohjaajana voi toimia, vaikka ei olisikaan itse omainen.

Missä?

Ryhmiä on koko Etelä-Pohjanmaan alueella.

Paljonko tehtävään kuluu aikaa?

Ennen ryhmän alkamista sovitaan sen aloitus- ja päättymispäivämäärät. Ryhmä voi kokoontua esimerkiksi kerran kuukaudessa, joten viisi kokoontumiskertaa sisältävän ryhmän  ohjaamiseen kuluu 10 tuntia (+ perehdytykseen, matkoihin ja valmistautumiseen käytettävä aika).

 

Joululahjojen paketointi

Hyvän joulumielen vapaaehtoistehtävä: Tule paketoimaan joululahjoja pe 13.12.2019 klo 14.30-20 Päivölän Citymarketissa os. Väinämöinen 2, Seinäjoki

Voit varata itsellesi yhden tai useamman paketointivuoron. Saat opastuksen tehtävän hoitamiseen. Jokaiselle vuorolle mahtuu kaksi paketoijaa.

Paketoinnilla mahdollisesti kerättävät lahjoitukset käytetään yhdistyksen vapaaehtoistoimintaan.

 Vuorot:

  • klo 14.30-16
  • klo 16-17
  • klo 17-18
  • klo 18-19
  • klo 19-20

Varaathan vuorosi 29.11. mennessä [email protected] tai p. 045 231 9505!

Stigman taklaaja Kävelyfutisjoukkueeseen

Stigman taklaaja Kävelyfutisjoukkueeseen

Onnistuuko sinulta kävely ja pallonpotkiminen? Mieluusti samaan aikaan?

Haluatko kantaa kortesi kekoon mielenterveydenhäiriöiden stigman taklaamisessa?

Kaipaatko itsellesi iloa ja tiimihenkeä?

MAHTAVAA! Olet selkeästi Valittu FinFami Etelä-Pohjanmaa ry:n Kävelyfutiksen edustusjoukkueeseen!

Kuinka paljon aikaa vapaaehtoistehtävä vie? 4-10 tuntia kesällä 2020!

Mitä tukea ja perehdytystä tehtävää varten saa? Yhdistyksen vapaaehtoiskoordinaattori perehdyttää sinut tehtävään. Kävelyfutikseen on omat säännöt, jotka saat luettavaksesi.

Ennen turnausta pidetään hyvän mielen taktiikkapalaveri. Tarvittaessa voimme järjestää yhden treenikerran ennen turnausta joukkueen kesken.

Osallistumalla saat itsellesi hyvää mieltä! Samalla saatat saada uusia ihmisiä elämääsi – ja huikean kokemuksen ainakin! Tiimissä on monta tyyppiä, joten vaihtopenkilläkin ehtii huilata ja ottaa vesihuikkaa. Tarvitset omasta takaa vain kävelyyn soveltuvat kengät.

Miksi tämä on tärkeää? Mielenterveysbarometrin 2019 mukaan 47% mielenterveysongelmista kärsinyt on kokenut tulleensa leimatuksi mielenterveyshäiriönsä vuoksi. Muutetaan asia, rikotaan leimoja ja näytetään tukemme.

Meillä kaikilla on mielenterveys, ja kuten muutakin terveyttä, sitä pitää hoitaa!

Vapaaehtoisten koulutukset

vapaaehtoistoiminnan peruskoulutus

Vapaaehtoisuudesta voimaa -koulutus

Koulutus on kaikille avointa ja maksutonta. Koulutuksessa rajattu osallistujamäärä.
Koulutusiltojen aikana saat peruskoulutuksen vapaaehtoistoimintaan sekä tietoa eri toimijoidentarjoamista vapaaehtoistoiminnan muodoista. Osallistumalla jokaiseen koulutusiltaan saat todistuksen.

Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus valita itsellesi mielekäs tapa toimia vapaaehtoisena.

Illoissa kahvitarjoilu.

Vapaaehtoisuudesta voimaa -kouluts tulossa keväällä 2020 – seuraa ilmoitteluamme

 

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä yhdistyksessämme?

Täytä alla oleva vapaaehtoisen perustietolomake ja otamme sinuun yhteyttä!

Vapaaehtoisen perustietolomake

Olen kiinnostunut seuraavista vapaaehtoistöistä

Arvio ajankäytöstäni vapaaehtoistoimintaan

12 + 10 =

Lomakkeen täyttäjänä annan luvan yhdistykselle ottaa yhteyttä minuun vapaaehtoistoimintaan liittyen. Vapaaehtoisen perustietolomake ei sido minua vapaaehtoistoimintaan osallistumiseen.

Henkilötiedot tallennetaan rekisteriin, jota ylläpitää FinFami Etelä-Pohjanmaa ry. Vapaaehtoistoiminnasta muodostuva rekisteri on henkilökunnan yhteinen. Henkilötiedot ovat salassa pidettäviä, henkilökunnalla on salassapitovelvollisuus. Tietoja luovutetaan vain lakiin perustuen tai asiakkaan luvalla. Vapaaehtoistehtävistä ja niistä muodostuneista palautteista raportoidaan rahoittajalle (STEA) tarpeelliset tiedot, ilman että yksittäistä henkilöä voidaan tunnistaa.

 

Pin It on Pinterest