Vapaaehtoistoiminta

Ilo kasvaa osallisuudesta! Auttamalla annat myös itsellesi jotain arvokasta:
uutta merkitystä elämään, iloa ja ystäviä.

Vapaaehtoistoiminta omaisyhdistyksessä

Yhdistyksen vapaaehtoistoiminta luo osallisuuden mahdollisuuksia: antamalla saa. Se tarjoaa yhteisöllisyyttä, auttamisen iloa ja uusia kokemuksia. Meille onkin keskeistä, että vapaaehtoiset saavat iloa ja jaksamista omaan elämäänsä vapaaehtoistoiminnan kautta.

Vuonna 2021 yhdistyksessä tehtiin yhteensä 140 vapaaaehtoistehtävää!

 

Tule vapaaehtoiseksi

Yhdistyksen toiminnassa on mukana eri elämänvaiheissa olevia ihmisiä, kukin omin motiivein, kyvyin ja taustoin. Osalla vapaaehtoisista on itsellään kokemusta siitä, kun läheinen sairastaa psyykkisesti, mutta vapaaehtoistoimijalta ei edellytä omaiskokemusta. Toivotamme tervetulleeksi myös asiasta kiinnostuneet alan opiskelijat ja ammattilaiset!

Jokainen vapaaehtoinen tavataan henkilökohtaisesti ennen toiminnan aloittamista. Tehtävästä sovitaan yhdessä, ja sen hoitamiseksi varmistetaan tarvittava tuki ja perehdytys/koulutus. Kaikki vapaaehtoistoimintamme on ammatillisesti ohjattua ja toimintaan voi osallistua juuri sen verran kuin haluaa.

Kaikille vapaaehtoisille järjestetään yhteisiä virkistyksellisiä ja koulutuksellisia tapaamisia. Lisäksi vapaaehtoiset voivat osallistuvat vapaaehtoisten peruskoulutukseen sekä halutessaan kouluttautua erilaisiin tehtäviin. 

Ota yhteyttä

Petra Reinikainen

Aluetyöntekijä

Sosionomi AMK

p. 050 338 0845

[email protected]

Lue lisää

Ajankohtaista

Kohtaamisia taiteen keinoin

Kohtaamisia taiteen keinoin

Päivä aukeni aurinkoisena, ja mutkitteleva kylätie johdatti vapaaehtoisemme Olo Tilaan Kurikkaan. Miljöönä 100-vuotias maatalo ulkorakennuksineen oli rauhoittavan ajattoman näköinen. Lintujen viserrystä ei juuri liikenteen äänet rikkoneet. Talon isäntä oli tuonut...

lue lisää
Voimavarat

Voimavarat

Voimavarat ovat jokaisen henkilökohtainen tapa selvitä arjen tuomista vaikeuksista. Niiden avulla meillä on kyky auttaa itseänsä sekä suhtautua itseemme sekä arjen tuomiin vaikeuksiin optimistisesti. Tämän takia omien voimavarojen tunnistaminen on tärkeää. Voimavarat...

lue lisää

Pin It on Pinterest