Ryhmätoiminta ja kurssit

Yksilön psyykkinen sairaus tai päihdeongelma on aina kriisi myös läheisille. Läheiset käyvät läpi samantyyppisiä vaiheita kuin sairastuneet, kokevat ristiriitaisiakin tunteita sekä etsivät vastauksia ja omia selviytymiskeinoja. Osa omaisista kokee hyödylliseksi jakaa kokemuksia samassa tilanteessa olevien kanssa, tähän erinomainen keino ovat vertaistukiryhmämme.

Kaikki ryhmämme ovat mielenterveys- ja/tai päihdeomaisia varten. Lue esittelyt ja valitse oma tapasi voimaantua vertaistuesta, keskustelevissa tai toiminnallisissa ryhmissämme. Toimintaamme osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.

Ryhmät ovat luottamuksellisia ja niissä sitoudutaan yhteisesti sovittuihin pelisääntöihin. Ryhmiä ohjaa perehdytyksen tehtävään saanut vertainen, koulutuksen saanut kokemusasiantuntija tai ammattilainen.

Ilmoittautuessasi ryhmään, muistathan kirjoittaa viestiin ryhmän nimen. Huomioithan myös ajankohtaisen ohjeistuksen ryhmiin ja tapahtumiin osallistumisesta vastuullisesti ja turvallisesti.

toiminnalliset ryhmät

Boostia sporttaamalla

Toiminnallinen miesten ryhmä Seinäjoella. Haetaan liikunnasta, luonnosta ja yhdessä tekemisestä hyvinvointia omaan arkeen.

hyvinvoinnin kipinä

Kauhajoella kokoontuva toiminnallinen naistenryhmä. Tule mukaan saamaan ryhmästä itsellesi hyvinvointia, vertaistukea sekä iloisia hetkiä liikunnan ja luonnon parissa!

Käsillä tekemisen iloa -illat

Tule saamaan iloa käsillä tekemisestä! Liity mukaan toiminnalliseen vertaistukiryhmään. Voit osallistua joko yhdelle tai useammalle kerralle.

Miesten voimaa järviseutu

Pidätkö huolta läheisestäsi tai oletko omaishoitaja? Tämä toiminnallinen ryhmä kokoontuu Järviseudulla.  Miehistä toimintaa miesten suunnittelemana. Lue lisää

Kurssit ja valmennukset

Ovet -valmennus mielenterveysomaisille

Mielenterveysomaisille suunnattu valmennuskokonaisuus, joka tukee omaishoitotilanteen tunnistamista tai omaishoitajuutta sekä läheisestään huolehtivan mielenterveysomaisen arjessa jaksamista. 
Toteutus keväänä 2023

keskusteluun pohjautuvat ryhmät

virta -ryhmä vanhemmille, joiden nuori oireilee psyykkisesti

Vanhemmille, joiden noin 13-25-vuotiaalla nuorella on psyykkistä oireilua. Ryhmässä on mahdollisuus tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja saada uusia voimavaroja omaan jaksamiseen.

Kauhajoen työikäisten läheisten ryhmä

Oletko työikäinen? Kaipaatko tukea omaan jaksamiseesi? Tämä ryhmä on keskusteleva, vertaisohjaajan ohjaama.

Puro - puolisoryhmä omaisille

Sinulle, jonka puoliso oireilee tai sairastaa psyykkisesti. Tule mukaan saamaan itsellesi tukea, kiinnittämään huomiota omaan hyvinvointiisi ja voimaantumaan vertaistuesta.

Alajärven ryhmä päihteitä käyttävien läheisille

Käyttääkö läheisesi päihteitä? Kaipaatko tukea omaan jaksamiseesi? Ryhmä on keskusteleva ja ohjaajana toimii vertaisohjaaja.

pitkään kokoontuneet omaisryhmät

Pitkän omaiskokemuksen omaaville kohdennettu ryhmätoiminta. Ryhmät ovat keskustelevia.Omaisryhmät kokoontuvat kolmella paikkakunnalla.

Verkkoryhmät

avoin chat mielenterveysomaisille

Oireileeko läheisesi psyykkisesti? Kaipaisitko itse tukea omaan tilanteeseesi? Haluaisitko vertaistukea? Chatissa voit käydä vertaistuellisia keskusteluja muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

vertaistukea verkossa

FinFami-yhdistykset järjestävät erilaisia etänä tai verkossa toteutettavia vertaistukiryhmiä ja muuta ryhmätoimintaa, joihin voi osallistua paikkakunnasta riippumatta.

Etkö löytänyt itsellesi sopivaa ryhmää? Kerro meille tarpeestasi!

Jätä meille tieto toiveestasi täällä, niin otamme sinuun yhteyttä! Pyrimme käynnistämään uusia ryhmiä aina, kun niihin on riittävä määrä koossa osallistujia.

Pin It on Pinterest