Ryhmätoiminta

Yksilön psyykkinen sairaus tai päihdeongelma on aina kriisi myös läheisille. Läheiset käyvät läpi samantyyppisiä vaiheita kuin sairastuneet, kokevat ristiriitaisiakin tunteita sekä etsivät vastauksia ja omia selviytymiskeinoja. Osa omaisista kokee hyödylliseksi jakaa kokemuksia samassa tilanteessa olevien kanssa, tähän erinomainen keino ovat vertaistukiryhmämme.

Kaikki ryhmämme ovat mielenterveys- ja/tai päihdeomaisia varten. Lue esittelyt ja valitse oma tapasi voimaantua vertaistuesta, keskustelevissa tai toiminnallisissa ryhmissämme. Toimintaamme osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.

Ryhmät ovat luottamuksellisia ja niissä sitoudutaan yhteisesti sovittuihin pelisääntöihin. Ryhmiä ohjaa perehdytyksen tehtävään saanut vertainen, koulutuksen saanut kokemusasiantuntija tai ammattilainen.

Ilmoittautuessasi ryhmään, muistathan kirjoittaa viestiin ryhmän nimen. Huomioithan myös ajankohtaisen ohjeistuksen ryhmiin ja tapahtumiin osallistumisesta vastuullisesti ja turvallisesti.

virta -ryhmä vanhemmille, joiden nuori oireilee psyykkisesti

Uutta! Vanhemmille, joiden noin 13-25-vuotiaalla nuorella on psyykkistä oireilua. Ryhmässä on mahdollisuus tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja saada uusia voimavaroja omaan jaksamiseen.

Puro - puolisoryhmä omaisille

Uutta! Sinulle, jonka puoliso oireilee tai sairastaa psyykkisesti. Tule mukaan saamaan itsellesi tukea, kiinnittämään huomiota omaan hyvinvointiisi ja voimaantumaan vertaistuesta.

Lempeää liikettä ja mielen hyvinvointia

Uutta! Kevyttä liikuntaa ilman välineitä. Läsnäolon ja tietoisuuden harjoituksia.

Yhteistyössä Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kanssa.

Elämäni kuvat -kurssi

Uutta! Oireileeko läheisesi psyykkisesti ja haluaisit pysähtyä omien tarpeidesi äärelle valokuvien keinoin? Haluatko tutkia elämääsi ja unelmiasi kuvien avulla? Haluatko jakaa valokuvien tarinoita vertaisten kesken?

avoin chat mielenterveysomaisille

Uutta! Oireileeko läheisesi psyykkisesti? Kaipaisitko itse tukea omaan tilanteeseesi? Haluaisitko vertaistukea? Chatissa voit käydä vertaistuellisia keskusteluja muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

vanhemman varjosta -verkkoryhmä

Uutta! Tämä voimavaroja etsivä ryhmä on Sinulle aikuinen, jos lapsuuteesi vaikutti vanhemman mielenterveyden häiriö.

Käsillä tekemisen iloa -illat

Tule saamaan iloa käsillä tekemisestä!
Yhteistyökumppaneinamme järjestämässä Taito Etelä-Pohjanmaa ry ja Lakeuden Omaishoitajat ry.

Miesten voimaa järviseutu

Pidätkö huolta läheisestäsi tai oletko omaishoitaja? Tämä toiminnallinen ryhmä kokoontuu Järviseudulla.  Miehistä toimintaa miesten suunnittelemana. Yhteistyökumppanina Järviseudun Omaishoitajat ry.

Kauhajoen työikäisten läheisten ryhmä

 
Oletko työikäinen? Kaipaatko tukea omaan jaksamiseesi? Tämä ryhmä on keskusteleva, vertaisohjaajien ohjaama.

pitkään kokoontuneet omaisryhmät

Pitkän omaiskokemuksen omaaville kohdennettu ryhmätoiminta. Ryhmät ovat keskustelevia ja ohjaajina toimivat vertaiset.

Omaisryhmät kokoontuvat viidellä paikkakunnalla.

vertaistukea verkossa

FinFami -yhdistysperheen alueyhdistykset tarjoavat verkkovertaistukea tukinetissä.

Alajärven ryhmä päihteitä käyttävien läheisille

Käyttääkö läheisesi huumeita? Kaipaatko tukea oman jaksamiseesi? Ryhmä on keskusteleva ja ohjaajana toimii kokemusasiantuntija.

Pin It on Pinterest