Ryhmätoiminta ja kurssit

Yksilön psyykkinen sairaus tai päihdeongelma on aina kriisi myös läheisille. Läheiset käyvät läpi samantyyppisiä vaiheita kuin sairastuneet, kokevat ristiriitaisiakin tunteita sekä etsivät vastauksia ja omia selviytymiskeinoja. Osa omaisista kokee hyödylliseksi jakaa kokemuksia samassa tilanteessa olevien kanssa, tähän erinomainen keino ovat vertaistukiryhmämme.

Kaikki ryhmämme ovat mielenterveys- ja/tai päihdeomaisia varten. Lue esittelyt ja valitse oma tapasi voimaantua vertaistuesta, keskustelevissa tai toiminnallisissa ryhmissämme. Toimintaamme osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.

Ryhmät ovat luottamuksellisia ja niissä sitoudutaan yhteisesti sovittuihin pelisääntöihin. Ryhmiä ohjaa perehdytyksen tehtävään saanut vertainen, koulutuksen saanut kokemusasiantuntija tai ammattilainen.

Ilmoittautuessasi ryhmään, muistathan kirjoittaa viestiin ryhmän nimen. Huomioithan myös ajankohtaisen ohjeistuksen ryhmiin ja tapahtumiin osallistumisesta vastuullisesti ja turvallisesti.

Kulttuurihyvinvointia yhdessä ja yksin vuonna 2021

perheparkour

Uutta! Nyt liikutaan sulavasti tavalla kuin tavalla! Perheparkouria perheille, joissa on 7-12-vuotias lapsi/-a. Tavoitteena on pitää yhdessä hauskaa!

Käsillä tekemisen iloa -illat

Tule saamaan iloa käsillä tekemisestä!
Yhteistyökumppaneinamme järjestämässä Taito Etelä-Pohjanmaa ry ja Lakeuden Omaishoitajat ry.

Löydä oma äänesi -laulutunnit

Uutta! Haluaisitko voimaantua laulun keinoin! Löydä oma äänesi -laulutunneilla tutustutaan omaan ääneen sitä vahvistaen. Vapaudu oman äänen käytön pelosta!

Muu ryhmätoiminta

Boostia sporttaamalla

Uutta! Toiminnallinen miesten ryhmä Seinäjoella. Haetaan liikunnasta, luonnosta ja yhdessä tekemisestä hyvinvointia omaan arkeen.

Puro - puolisoryhmä omaisille

Sinulle, jonka puoliso oireilee tai sairastaa psyykkisesti. Tule mukaan saamaan itsellesi tukea, kiinnittämään huomiota omaan hyvinvointiisi ja voimaantumaan vertaistuesta.

Lempeää liikettä ja mielen hyvinvointia

Kevyttä liikuntaa ilman välineitä. Läsnäolon ja tietoisuuden harjoituksia.

Yhteistyössä Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kanssa.

virta -ryhmä vanhemmille, joiden nuori oireilee psyykkisesti

Vanhemmille, joiden noin 13-25-vuotiaalla nuorella on psyykkistä oireilua. Ryhmässä on mahdollisuus tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja saada uusia voimavaroja omaan jaksamiseen.

Alajärven ryhmä päihteitä käyttävien läheisille

Käyttääkö läheisesi huumeita? Kaipaatko tukea oman jaksamiseesi? Ryhmä on keskusteleva ja ohjaajana toimii vertaisohjaaja.

Kauhajoen työikäisten läheisten ryhmä

Oletko työikäinen? Kaipaatko tukea omaan jaksamiseesi? Tämä ryhmä on keskusteleva, vertaisohjaajan ohjaama.

vanhemman varjosta -verkkoryhmä

Tämä voimavaroja etsivä ryhmä on Sinulle aikuinen, jos lapsuuteesi vaikutti vanhemman mielenterveyden häiriö.

avoin chat mielenterveysomaisille

Oireileeko läheisesi psyykkisesti? Kaipaisitko itse tukea omaan tilanteeseesi? Haluaisitko vertaistukea? Chatissa voit käydä vertaistuellisia keskusteluja muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Miesten voimaa järviseutu

Pidätkö huolta läheisestäsi tai oletko omaishoitaja? Tämä toiminnallinen ryhmä kokoontuu Järviseudulla.  Miehistä toimintaa miesten suunnittelemana. Yhteistyökumppanina Järviseudun Omaishoitajat ry.

pitkään kokoontuneet omaisryhmät

Pitkän omaiskokemuksen omaaville kohdennettu ryhmätoiminta. Ryhmät ovat keskustelevia.Omaisryhmät kokoontuvat kolmella paikkakunnalla.

vertaistukea verkossa

FinFami-yhdistykset järjestävät erilaisia etänä tai verkossa toteutettavia vertaistukiryhmiä ja muuta ryhmätoimintaa, joihin voi osallistua paikkakunnasta riippumatta.

Pin It on Pinterest