Verkkoluennot

Järjestämme verkkoluentoja psyykkisesti sairastuneiden läheisille, alan ammattilaisille ja opiskelijoille, kokemusasiantuntijoille ja vapaaehtoisille. Verkkoluentoihin osallistuminen on maksutonta.

Verkkoluentojen tavoitteena on jakaa tietoa ja vertaisuuden kokemusta, sekä tuoda esille omaisen näkökulmaa läheisen oireillessa tai sairastaessa psyykkisesti. 

Verkkoluennoille ilmoittautumiset [email protected] ellei toisin ole mainittu. Tarkistathan kutsusta viimeisen ilmoittautumispäivämäärän.

Mikäli tarvitset teknistä tukea verkkoluennolle osallistumiseen joko ennen sitä tai sen aikana, ota yhteys järjestöavustajaan: [email protected] tai p. 045 231 9505.

FinFami -yhdistysperhe tarjoaa luentoja monista eri aiheista, tutustu lisää täällä!

 

tulossa

seksuaalisuus parisuhteessa, kun puoliso sairastaa psyykkisesti 24.11.2020

Lisätietoja tulossa

vertaisuus voimavarana 28.10.2020

Lisätietoja tulossa.

Menneet luennot

Itsen kohtaaminen lempeästi kehollisuuden kautta 27.5.2020 klo 13-14:30

 Webinaarissa on käytännönläheinen, mutta silti kehoterapeuttisiin teorioihin pohjautuva sisältö. Käymme läpi liikkeen/kehollisuuden merkitystä tunteiden säätelyyn ja kehomielen hyvinvointiin. Lisäksi tutustutaan kehon ja mielen yhteyteen sekä teoriassa että muutamien helppojen harjoitteiden kautta, joita voi myöhemmin hyödyntää myös itsenäisesti.

Webinaarin pitää FM, kohtaamisen asiantuntija ja tanssi-liiketerapeutti Sonja Jokiranta Luovuuden Lakeus Ky:stä. Tämän osallistavan ja vertaistuellisen verkkoluennon aikana voit halutessasi tehdä Sonjan mukana harjoitteita ja sinulla on mahdollisuus keskusteluun ja kysymyksiin chatin kautta.

Ilmoittautumiset 25.5. mennessä [email protected] tai p. 045 231 9505. Ilmoittautumisen yhteydessä saat ohjeistuksen webinaariin osallistumisesta. Osallistujien mikit/webbikamerat eivät ole päällä.

Lapsen huomiointi, kun vanhempi sairastaa psyykkisesti 20.5.2020 klo 15-16:15

Vanhemman psyykkinen sairastuminen herättää usein vanhemmassa paljon kysymyksiä siitä, miten huomioida lapset ja miten tukea lasten hyvää arkea. Pohdintaa herättää myös se, miten kertoa lapselle vanhemman sairaudesta. Miten rakentaa hyvää arkea sairaudenkin kanssa ja tukea lasten kasvua ja kehitystä?

Luennoimassa Veli-Matti Saarinen, psykoterapeutti, perheterapeutti (VET).

Psykiatrinen hoitotahto 13.5.2020 klo 13

Psykiatrisessa hoitotahdossa ihminen tuo esille hoitoaan koskevia toiveita tulevaisuuden varalle. Etukäteen esitetyt toiveet ovat tärkeitä tilanteessa, jossa ihminen itse ei kykene päättämään hoidostaan. Videoluennon aiheesta pitää Mikko Ketola, hoitotyön kliininen asiantuntija, EPSHP.

Toivon merkitys omaiselle, kun läheinen sairastaa psyykkisesti 5.5.2020 klo 17-19

Kyky toivoa on elämää palveleva. Toivo tuo perusluottamusta elämään: ”Minua varten on hyviä asioita. Tulevaisuudessa minulle tapahtuu hyviä asioita.” Toivoon liittyy myös käsitys siitä, että voi itse vaikuttaa elämänkulkuun. Toivo antaa motivaatiota toimia. Ydinkokemus toivosta antaa uskoa haastavista asioista tai elämänvaiheista selviämiseen.

Mikä on toivon merkitys omaiselle läheisen sairastaessa psyykkisesti, ja miten toivoa voi ylläpitää? Webinaarissa alustus toivosta ja kokemusasiantuntijan tarina. Webinaarin aikana sinulla on halutessasi mahdollisuus keskusteluun ja kysymyksiin chatin kautta.

Tunnetaidot: huolen hallinta 16.4.2020 klo 17-18

Huoli ja murehtiminen ovat mielen tapoja käydä läpi epävarmuutta tuottavia asioita. Joskus huoli kuitenkin kasvaa liialliseksi, ja se alkaa kuluttaa voimavaroja. Miten omaa huolta voi hallita? Miten löytää omia hyvinvointia tukevia keinoja epävarmuutta tuottavien asioiden kanssa?

Kenelle?

Läheiset

Ammattilaiset ja opiskelijat

Vapaaehtoiset ja kokemusasiantuntijat

 

Missä?

Verkossa

Lisätietoja

[email protected]

tai p. 045 231 9505 / järjestöavustaja

 

Piia Kangastupa
Piia Kangastupa

Aluetyöntekijä

Pin It on Pinterest