Tämän vuoden Ilonan päivän kunniaksi järjestetty tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Hyvinvointitila Luovuuden Lakeuden kanssa. Luovuuden Lakeuden hyvinvointitila sijaitsee Lapuan Tiistenjoella, kauniin maalaismaiseman keskellä. Tapahtuma oli ilmainen ja avoin kaikille.

Illan ohjelma alkoi rennosti kahvittelulla ja jokainen sai tutustua sisätiloihin omaan tahtiinsa. Luovuuden Lakeuden yrittäjä ja hyvinvointitilan emäntä Sonja Jokiranta kertoi hieman tilastaan ja toivotti kaikki tervetulleiksi. Tämän jälkeen FinFami Etelä-Pohjanmaan toiminnanjohtaja Noora Nieminen kertoi Ilonan päivästä ja FinFamista.

Seuraavaksi siirryimme tekemään erilaisia voimaannuttavia harjoituksia. Sonja ohjasi ja opasti toimintaa ja neuvoi kuinka kuunnella oman vartalonsa viestejä. Kävelimme huoneessa erilaisilla askeltyyleillä, kuunnellen kehomme viestejä. Opimme myös kuinka kosketus, oma ja jonkun toisen, voimaannuttaa ja voi vähentää stressiä. Muodostimme ympyrän ottamalla toisiamme käsistä kiinni ja kirjaimellisesti tuimme toisiamme, huojuessamme puolelta toiselle. Eräs osallistujista sanoikin saaneensa voimaa ja liikuttuneensa tämän harjoituksen aikana, kun toimimme yhtenä ryhmänä, vaikka suurin osa osallistujista oli toisilleen entuudestaan tuntemattomia. Tilaa oli myös irrottelemiselle; jakauduimme pienempiin ryhmiin ja liikuimme mustekaloina ympäri salia. Tunnelma huoneessa oli hyvin vapautunut ja rento ja kaikki heittäytyivät harjoituksiin iästä riippumatta.

Läsnäolotyöpajan jälkeen siirryimme pihalle tutustumaan tilan eläinasukkaisiin. Kirkas auringonpaiste helli meitä kauniin lakeuden keskellä. Menimme ensin lammasaitaukselle, jonne pääsi halutessaan sisälle silittämään lampaita. Tämä osoittautui hitiksi, varsinkin lasten keskuudessa. Lampaat hakeutuivat ihmisten läheisyyteen oman persoonansa mukaisesti. Esimerkiksi Filia- lammas antoi mieluusti suukkoja.

Lammasaitauksen vieressä sijaitseva hevoshaka keräsi myös huomiota, ja sen asukkaat paljon ihailua. Hevoset olivat todella ystävällisiä eivätkä hämmentyneet ihmismäärästä ja antautuivat siliteltäviksi.

Osa kävijöistä hyödynsi mahdollisuuden osallistua tanssitunnille ja suuntasivat takaisin sisätiloihin, ja muut jäivät pihalle odottamaan mahdollisuutta harjata ja jopa ratsastaa hevosella.

Kaikki halukkaat saivat yksi kerrallaan mennä aitaukseen tutustumaan syvemmin Fanni- hevoseen. Iloa herätti ilmoitus, että talutusratsastuksen aikana ei käytettäisi satulaa. Hevosen selässä ilman satulaa istuessa tuntee paremmin sekä omat että hevosen liikkeet sekä kehon rajat. Hevosten tuottama lämpö lämmittää myös mukavasti syyssäässä. Aitauksessa oli mukana Luovuuden Lakeuden työntekijä ohjastamassa, kuinka hevosen kanssa toimitaan. Ratsastajista huokui innostuneisuus heidän päästessään kiertämään aitausta hevosen selässä. Sivusta seuraajat tekivät tuttavuutta viereisessä haassa olevien hevosten kanssa ja leikkivät pihalla käyskentelevän kissan kanssa. Kun kaikki halukkaat olivat saaneet vuoronsa harjata ja ratsastaa, alkoi tapahtuma olla ohi.

Olimme pyytäneet osallistujia kirjoittamaan, mikä heidät oli tehnyt sinä päivänä iloiseksi. Vastauksia tuli laidasta laitaan; kaunis sää ja maisema, tilan eläimet, hyvä seura ja tuttujen tapaaminen, rauhallisuus ja tilaisuus päästä rentoutumaan. Tapahtuman hyvää tunnelmaa edesauttoivat kaunis syksyinen sää, hyvä seura ja Luovuuden Lakeuden Hyvinvointitilan loistavat työntekijät.

Kiitos kaikille osallistujille, toivottavasti näemme tulevissa tapahtumissa.

Roosa Tapio

Luovuuden Lakeus

Pin It on Pinterest