Elämäni kuvat -valokuvanäyttely on esillä Toimintojen Talolla 1.-29. lokakuuta. Näyttely on lopputuotos keväällä 2021 FinFami Etelä-Pohjanmaa ry:n järjestämästä Elämäni kuvat -kurssista.

Kurssilla tutustuttiin omiin albumikuviin ja pohdittiin erinäisiä teemoja niiden avulla. Kurssilaiset kuvasivat myös arjen voimavaroja, omakuvia, sekä toisiaan. Tavoitteena oli nähdä itse lempein, myötätuntoisin ja arvostavin silmin. Omien vahvuuksien ja voimavarojen tunnistaminen, ja niiden todeksi tuleminen toisten kanssa, antoivat kurssilaisille voimaantumisen kokemuksia. Nämä tunnelmat välittyvät selkeästi valokuvanäyttelyksi kootuista kuvista. Me jokainen tarvitsisimme luvan sanoa itsellemme: ”Arvostan itseäni, olen ihana.”

Kurssin ohjaaja, sairaanhoitaja ja valokuvaterapeuttisten menetelmien ohjaaja, Päivi Prusti kertoo kurssista: ”Tällä kurssilla toteutui valokuvaterapeuttisen menetelmän ydin. Tutkimalla vanhoja kuvia ja niiden merkityksiä, ja ottamalla uusia kuvia kurssilaiset löysivät arvostavan tavan katsoa itseään ja toisiaan. He valitsivat tähän näyttelyyn kuvat, joista jokaisen ajatuksen tai hymyn takaa löytyy selviytymistarina. Heillä kaikilla on arvokasta elämänkokemusta; selviytymistä ja seikkailuja, mutta ennen kaikkea kuvissa näkyvää iloa ja arvostavaa katsetta omaan itseen, elämään ja unelmiin! Toivottavasti nämä hyvät ajatukset välittyvät myös katsojille.”

Lisätiedot ja yhteydenotot

Piia Kangastupa
Piia Kangastupa

Aluetyöntekijä

Sosionomi AMK

p. 050 338 0845

[email protected]

Pin It on Pinterest