Virta – ryhmä vanhemmille, joiden nuori oireilee psyykkisesti

Vertaistukiryhmä sinulle vanhempi, jonka noin 13-25-vuotiaalla nuorella on psyykkistä oireilua, josta olet huolissasi. Olet tervetullut mukaan ilman yhdistyksen jäsenyyttä tai nuoren diagnoosia. 

Pääset tapaamaan  muita samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia. Ryhmän tavoitteena on antaa sinulle mahdollisuus tunnistaa, vahvistaa ja löytää uusia voimavaroja omaan jaksamiseesi. Kokoontumisissa käsitellään mm. vanhemman tunteita ja vuorovaikutusta lapsen kanssa toipumisnäkökulmaa etsien.

Vertaistukiryhmä kokoontuu yhteensä 5 kertaa. Ryhmä kokoontuu suljettuna.

 

Kevätkauden 2023 kokoontumiset:

Aina klo 17:30-19

  • TI 14.2.  Kuka tätä paattia ohjaa? Käsitellään lapsen sairastumista koko perheen kriisinä.
  • TI 14.3. Joskus ruukaa murehrituttaa. Keskustelua vanhemman tunteista ja käsitellään tunnetaitoja. Huoltakin voi käsitellä rakentavasti, mikä vähentää murehtimista.
  • TI 11.4.  Onnen pipanoita. Vanhemmalla on paljon voimavaroja, pohditaan mikä niitä antaa ja toisaalta mikä vähentää. Miten voimavaroihin voi vaikuttaa?
  • TI 9.5. Mihinä mun ääriviivat kulukoo? Omat rajat ovat jokaiselle tärkeitä, ja etenkin lapsen sairastaessa. Vanhemmalla on lupa olla ”vain” äiti/isä. Käydään läpi assertiivisia oikeuksia.
  • TI 23.5Aivan kelepo elämää. Sairaudenkin kanssa voi elää hyvää ja merkityksellistä elämää, ja uudelleen suuntautumisen vaiheessa sairaus asettuu mittasuhteisiin, eikä täytä koko elämää. Tehdään hyvinvointisuunnitelma tulevaan.

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
[email protected] tai p. 045 231 9505.

Ilmoittautumisen yhteydessä kerrothan lapsesi iän sisällön kohdentamista varten. Ryhmään otetaan maksimissaan 6 henkilöä. Ryhmä on kaikille avoin eikä sinun ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen osallistuaksesi.

Paikka: FinFami Etelä-Pohjanmaa ry:n toimisto, Huhtalantie 2, 3.krs., Seinäjoki. (Saapumisohjevideo löytyy kotisivuilta Yhteystiedot-kohdasta linkin takaa.)

Ryhmän ohjaajina vapaaehtoinen ja kokemusasiantuntija.

Kenelle?

Vanhemmille, joiden nuori oireilee psyykkisesti.

Milloin?

Kevätkaudella

Missä?

FinFami Etelä-Pohjanmaa ry:n toimisto, Huhtalantie 2, 3.krs, Seinäjoki

Petra Reinikainen

Aluetyöntekijä

Sosionomi AMK

p. 050 338 0845

[email protected]

Pin It on Pinterest