Virta – ryhmä vanhemmille, joiden nuori oireilee psyykkisesti

Vertaistukiryhmä on vanhemmille, joiden noin 13-25-vuotiaalla nuorella on psyykkistä oireilua.

Ryhmässä on mahdollista tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja saada uusia voimavaroja omaan jaksamiseen. Osallistuminen ei vaadi nuoren hoitokontaktia tai diagnoosia, huoli riittää. Kokoontumisissa käsitellään mm. vanhemman tunteita ja vuorovaikutusta lapsen kanssa toipumisnäkökulmaa etsien.

Vertaistukiryhmä kokoontuu yhteensä 5 kertaa. Ryhmä kokoontuu suljettuna.

 

Uusi ryhmä käynnistyy! Kokoontumisajat syyskausi 2022: HUOM! AIKATAULUT MUUTTUNEET!

  • Aina klo 17:30-19
  • 20.9.  Kuka tätä paattia ohjaa? Käsitellään lapsen sairastumista koko perheen kriisinä.
  • 4.10. Joskus ruukaa murehrituttaa. Keskustelua vanhemman tunteista ja käsitellään tunnetaitoja. Huoltakin voi käsitellä rakentavasti, mikä vähentää murehtimista.
  • 25.10.  Onnen pipanoita. Vanhemmalla on paljon voimavaroja, pohditaan mikä niitä antaa ja toisaalta mikä vähentää. Miten voimavaroihin voi vaikuttaa?
  • 15.11. Mihinä mun ääriviivat kulukoo? Omat rajat ovat jokaiselle tärkeitä, ja etenkin lapsen sairastaessa. Vanhemmalla on lupa olla ”vain” äiti/isä. Käydään läpi assertiivisia oikeuksia.
  • 8.12Aivan kelepo elämää. Sairaudenkin kanssa voi elää hyvää ja merkityksellistä elämää, ja uudelleen suuntautumisen vaiheessa sairaus asettuu mittasuhteisiin, eikä täytä koko elämää. Tehdään hyvinvointisuunnitelma tulevaan.

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
[email protected] tai p. 045 231 9505.

Ilmoittautumisen yhteydessä kerrothan lapsesi iän sisällön kohdentamista varten. Ryhmään otetaan maksimissaan 6 henkilöä. Ryhmä on kaikille avoin eikä sinun ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen osallistuaksesi.

Paikka: FinFami Etelä-Pohjanmaa ry:n toimisto, Huhtalantie 2, 3.krs., Seinäjoki. (Saapumisohjevideo löytyy kotisivuilta Yhteystiedot-kohdasta linkin takaa.)

Ryhmän ohjaajina vapaaehtoinen ja kokemusasiantuntija.

Kenelle?

Vanhemmille, joiden nuori oireilee psyykkisesti.

Milloin?

Yhdistyksen syys- ja kevätkaudella.

Missä?

FinFami Etelä-Pohjanmaa ry:n toimisto, Huhtalantie 2, 3.krs, Seinäjoki

Piia Kangastupa
Piia Kangastupa

Aluetyöntekijä

Sosionomi AMK

p. 050 338 0845

[email protected]

Ei tavoitettavissa tällä hetkellä.

Pin It on Pinterest