Nuoret

Ajankohtaiset jutut

Toimintaamme ovat tervetulleita nuoret, joiden lähipiirissä on henkilö, jonka mielenterveys tai jaksaminen aiheuttaa huolta. Jos sinulla on ideoita nuorten toiminnan kehittämiseksi, tai haluat mukaan esim. vapaaehtoiseksi -  ota meihin rohkeasti yhteyttä!
Ajankohtaista tietoa löydät nettisivuiltamme ja somesta.

Facebook, Twitter, Instagram

Nuori mielenterveysomaisena

Mielenterveysomainen on henkilö, jonka lähipiirissä on joku, jonka päihteidenkäyttö tai mielenterveys aiheuttaa huolta. Vaikka puhumme toimintamme yhteydessä mielenterveysomaisista, meille ovat tervetulleita myös ne henkilöt, joiden huolenaihe ei ole varsinaisesti sukulainen. Läheisellä tarkoitetaan ketä tahansa läheiseksi koettua henkilöä, ei siis pelkästään perheen ja suvun jäseniä. Henkilö, josta olet huolissasi, voi olla siis esimerkiksi vanhempasi, siskosi tai veljesi, kaverisi, isovanhempasi tai muu elämässäsi sinua lähellä oleva ihminen. Erityisesti nuorille ystäväpiiri on usein likimain yhtä tärkeä kuin oma perhe. Lisää mielenterveysomaisista täältä.

Instagram:

Kuinka moni nuori on mielenterveysomainen?

Nuori voi siinä missä kuka tahansa muukin olla mielenterveysomainen. Turun ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat toteuttivat keväällä 2015 kampuksellaan kyselyn, jossa kartoitettiin mielenterveysomaisten määrää sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden joukossa. Lue lisää tutkimuksesta täältä.

Paikka auki -hanke 2017

Linkkejä ja lähdevinkkejä