Ikääntyvät

Toimintaa ja tukea ikääntyville mielenterveysomaisille

Ikääntyneiden sukupolvi on yleensä tottunut pärjäämään omillaan ja apua on vaikea pyytää. Myös oman kunnon heikkeneminen voi vähentää osallistumismahdollisuuksia. Ikääntyvät mielenterveysomaiset saattavat myös edelleen salata ja hävetä läheisen mielenterveys- ja päihdeongelmia. Huoli omaisesta oman kunnon heiketessä on monilla myös mielessä.

Toisaalta ikääntyvällä ihmisellä on paljon elämänkokemusta, joka on suuri hyvinvoinnin lähde. Mielen hyvinvointia vahvistavia arjen keinoja tarvitsevat kaikki.  Mitkä ovat sinun voiman lähteesi? Me haluamme yhdessä ikääntyvien mielenterveysomaisten kanssa etsiä näitä voimavaroja keskustelujen, vertaistuen ja erilaisten tapahtumien avulla. Pohdimme myös kanssasi käytännön ratkaisuja arjen haasteisiin. Tule rohkeasti tutustumaan toimintaamme.  

Ajankohtaista

Syksyn toimintamuotoja ovat yksilölliset hyvinvointitapaamiset, seminaari ikääntymisestä ja mielen hyvinvoinnista sekä vanhojen valokuvien parissa järjestettävät kuvatapaamiset.

Lue tarkemmin tulevista tapahtumista täältä

Hyvinvointitapaamiset

FinFami Etelä-Pohjanmaa tukee sinua, yli 65-vuotias, jos läheiselläsi on mielenterveyden ongelmia tai jos sinulla on huoli läheisesi mielen hyvinvoinnista.

Jos arki tuntuu uuvuttavalta, etsitään sinulle voimavaroja yhdessä. Soita, niin sovitaan tapaaminen sinulle sopivaan paikkaan. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Ota yhteyttä

Viola-hankkeen omaistyöntekijä Merja Riikonen on käytettävissä kaikissa ikääntyvien mielenterveyden hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Voit tilata häneltä myös ilmaisen hyvinvointitapaamisen joko kotiisi tai muuhun sovittuun paikkaan Etelä-Pohjanmaan alueella. Ota rohkeasti yhteyttä, niin etsitään yhdessä voimaa ja apua arkeesi.

Merja Riikonen

Ikääntyvien omaistyöntekijä, FM, gerontologia
044 709 5737
merja.riikonen[at]finfamiep.fi

"